memorandum
Az alagsori teremben vártam rá.
Koszos falak, pinceszag.
Hallottam, a lépcsőn botjával araszol.
Először a kávét tette föl.
Kérdezte, készültél?
Mikor lefőtt, elszíneződött pohárral ült a fotelbe.
A zongorához invitált.
Bach-ot játszottam.
Hetekig nem mentem órára.
Mikor újra gyakoroltam, hiába volt.
Infarktus, legyengülve fekszik otthon.
Alig ismertem rá.
Folytatjuk, ha lesz pénzem.
Bólogatott.
Pedig már rég nem erről volt szó,
magammal nem voltam tisztában.
Későn értem a misére.
A temető felé haladva
hozzám lépett egy tanítvány anyja:
„Te is cserbenhagytad a tanárnőt.”
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-02 10:07:10
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-03 07:04:28