Jó vers, rossz vers
Egyszerre két rossz verset írni
nem nagy dicsőség, kis haver,
láttalak rejtekhelyen sírni;
a téma az utcán hever,
meg kell találni, lehajolni,
s a földről fel kell venni azt,
nem a lektor szekerét tolni,
ő adhat pénzt, de nem vigaszt.
A rossz vers mindig, mindenáron
modernnek akar látszani,
van rá ürügy, tán tizenhárom,
pedig nem lesz más, csak ami.
Nem használ tintát írásjelre,
ezzel takarékoskodik,
mégis, harminc közül a verse
éppen a huszonnyolcadik.
Jó versben is van kisbetűvel
kezdődő mondat, nem is egy,
de a költője bölcs derűvel
fogadja, hogyha lépre megy,
igyekszik elkerülni csapdát,
a rímeket nem lépi át,
az állatkertben hogyha meglát
egy zsiráfot, nem így kiált:
„ilyen állat az én versemben
nem szerepelhet, nincs ilyen,
elmegy az írástól a kedvem,
a vers maradjon üresen!”
A jó vers szép és igaz, benne
amit leírtak, megfogan,
egyébként olyan írás lenne,
amelynek csak betűje van.
Trágárság versben nem valódi,
és legfőképpen nem igaz,
a szép magyar beszéd a módi,
mert másként felveri a gaz.
A költő írjon tömörebben,
és benne gondolat legyen,
tanítani is így szeressen,
nem ilyen terjedelmesen!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-02 03:19:06
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-02 22:04:49