Építkezem
S akinek istene rejtezik,
nem is keresi, mert mivégre,
mással telített az élete,
a végén rákérdez: élet-e.
Mert isten a legfőbb hiányom
énfelém, bennem és belőlem -
kerülőút, ami nélküle -
hogy jövök magamhoz - kérdezem.
Sosem az útvége, ami út,
jobbára kezdet csak bármelyik -
kérdés: átlépni volna erőm,
megszokás ne ásson sírt nekem.
Hiába futok, a rejtezőt
rejtem el nagy sietségemmel,
nem volt - mi eddig - oly nagy dolog:
meglettem, felnőttem, öregszem.
Építek: szóval megteremtem,
lesz-e majd valóság, nem lesz-e-
nem az én dolgom, úgy gondolom,
nyíltan fölvállalom: rejtezem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-02 00:12:55
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-02 00:12:55