Szösszenet-köszörű
(asszociációk egy biciklushoz)
Hajtok, pedálozok.
Jönnek a kések, baj, ha kések.
Olló is van. Papír nincsen, nem kő.
Munkám is, tárgya is penge;
élen táncolok, szólista vagyok.
Mögöttem a kar: lábak erdeje.
Nem látom a fától.
Hajtok, nyeregben vagyok.
Lovas Nemzet fia,
ám nem zsurnaliszta.
Mással keresem a kenyeremet.
Hová tehettem?
Pedig volt benne sajt, ó...
Meg szalámi, taktikus szeletekben.
Hajtom és sziporkázok.
Szikraeső hullik: csillagszóró.
Szórom a gyöngyöt: ki elé?
Kielégít ez bárkit is?
Most valami bekattant:
a leggyengébb láncszem.
Vagy a hiányzó?
Hajtok és vigyázok,
hogy időben menjek el.
Egy kerékről kettőre jutok.
Kapcsolok: a fékem kontra,
a gázom meg pro; logikus.
Hajtok másnap is, a sarkamra állok,
hiszen a helyzet éleződik:
pedáloznának mások is.
Kenyérharc: farkasnak farkasa.
Kórusban üvöltünk.
Koltón vagyok köszörűs
és koszorús költő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-09-29 16:50:54
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-16 12:34:13