Blanche de Bruxelles* (változat)
Zavarba hoz, ahogyan szólsz,
ha szólsz, és amiként hallgatsz;
idegesítő, ütemtelen cselek,
mintha folyton árnyékra vetődnék.
Empátia? Éppen most lennél
megértő? Nehogy már helyembe
képzeld magad! Ha sarokba szorítod,
a gyöngytyúk sem válogat elébe
szórt szavak között. Fair play?
Hát hogyne! Poszter-mosoly fehére
most innen villan haza: itt
kedvezőbb fényviszonyok,
stoptáblától mentes egérút.
(Elnézném arcod, amikor megérted:
az én papám
tényleg erősebb.)
___________________________________
*Blanche de Bruxelles: Brüsszeli fehér (
ere-
detileg egy belga búzasör-fajta márkaneve).
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-08-27 21:42:23
Utolsó módosítás ideje: 2012-08-29 13:28:19