jégfehér
"24-es, és az ablaknál", mondta a nővér.
nehezen találtalak meg. akár a levegő
megálltam az ágynál. lélegzeted
szaggatottan követte az infúzió ritmusát.
leizzadva ébredtél. "cserélnék
pizsamát. ott van", mutattál kacskán
egy szekrény felé. csontsovány
kezedre karkötőt tett a zsibbadás.
"ne csengess, segítek. pisilj nyugodtan."
nagyon sovány vagy. tükröt
a halál nem ad, gondoltam.
becsuktad a szemed, elfáradtál.
"aludj csak, holnap jövök délután."
és majd eldöntöm:
engedem-e, hogy megtáncoltasd istent,
vagy nyáron tollasozol a balatonnál
velem. az autóban könnyeztek
kabátomon a hópelyhek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-08-27 14:01:08
Utolsó módosítás ideje: 2012-08-27 14:05:07