Örökségem fele sár
Örökségem fele sár, másik felét
arany-jelmezként dobta rám sorsom
mezítelenségemet velük takargatom
talán kígyó hordta rám a sarat
kínomban jó-öreg Laokonhoz hasonlítom
magam;
mikor könnyű aranyfüst ül derekamra
derűm föld fölé emel, de Ikarosznak példája
int...ettől idő előtt elillannak gyönyörű perceim
végzetként fogva tart biológiám
tiszteli is ezért kellően tudatom
mégis örökös földközelben annyi másnak
könnyebb,
mint ki hullik annyiszor a porba
és könnyeitől a sár... beszennyezi újra
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-08-26 17:40:34
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-14 23:23:21