Blanche de Bruxelles*
Mind nyomasztóbbak a menetből indított
támadások. Zavarba hoz, ahogyan szólsz,
ha szólsz, és amiként hallgatsz. Ütemtelen
cseleid halálra idegesítenek.
Elkeserítő örökösen árnyékra
vetődni. Mindig is hadilábon álltál
az empátiával, miért pont most lennél
megértő? Csak én lehetek a helyemben.
Ha sarokba szorítod, nem válogathat
elébe szórt szavaid között a gyöngytyúk.
Álságos ezen háborogni, s íratlan
szabályt kérni számon, fair playt emlegetve.
Poszter-mosoly fehére most innen villan
haza: itt kedvezőbbek a fényviszonyok.
Egérutat nem tilalmazhat stoptábla.
Szemrehányásaid illetéktelenek.
___________________________________
*Blanche de Bruxelles: Brüsszeli fehér (ere-
detileg egy belga búzasör-fajta márkaneve).
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-08-24 08:32:02
Utolsó módosítás ideje: 2012-08-24 08:32:02