mai muszáj Herkules
nagyságuktól elvakult kis férgek
tévedésem lesték szüntelen,
vigyáztam hát minden egyes léptem,
s előbbre vitt minden gúnyos szó.
lettem volna szerény, szokvány lélek,
eltaposni vágytak a törpék,
rúgtak, ahol gyengémet sejtették,
s löktek ezzel épp maguk fölé.
ha gyötörten olykor meginogtam,
hallottam a sátáni kacajt;
tökfejek, hát nem hagytak kimúlni:
láthattak egy főnixmadarat.
*
majd a nap az égen fenn ragyogva
maga döntött úgy, hogy lebukik,
azóta már másfelé világít,
s elfeledte rég a földgolyót.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-08-19 13:34:51
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-13 02:33:54