Tercinába, sokkal
Úgy indul ez a szonettje is: eről-
tettetett, mint másnap a reggel.
Mint perce a percre, szó szavára dől;
Elvakarózgat benne az ember,
elütemezget a daktilusokban,
fesztelenkedik, bár látom, a férce
nadrágból is, versből is kimoccan
-Talán egy nő, vagy jó rím, ami végre
egybeöltené! A gyár most is segít:
tízszer hatvan perces műsort biztosít,
mindennap. És esténként, ha vége,
hazavánszorog, megint egyedül,
elmotoszkál, cigi, aztán ágyba dől,
-Bár a tercinába sokkal több beférne.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.