Előre: - Bocsánat!
'... anyádat!' - már én is használom
egyre gyakrabban kiszalad a számon.
Dallama van, szinte fülbemászó'
mára jelentés nélkülivé züllött,
de tartalma piszkos, megalázó.
Körülöttünk lebeg - Előre bocsánat!
nem az én - 'A Te..... anyádat!'
Mondják hegykén, unottan
egymás után sokszor
ragozatlanul vagy ragozottan,
fittyet hányva anyanyelvünk
kiapadhatatlan tárházára.
Beszól a menő
'.....anyád adj egy cigit!'
pedig Jó-anyjuk pénzén
pöfékelnek mind
Létjogosulatlan ragályos szóvirágok,
mielőbb szó-kasza! Helyettük a köztudatba
kerülhetnének újra
........................szép, magyar szavak!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-08-05 16:30:55
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-21 14:43:17