Ajánlatok
Tenni akartál, okítani -
leltem hozzá iskolát!
- Nem vagy tanári alkat
az állást elkapartad,
hiába munka
diploma!
Nem kellett szék, se ülőke
letérdelsz a kinti levegőre,
vagy a szobában őrlőd a napot
dicséred az Urat – én hallgatok,
immár nem szólok semmit
hiába munka
diploma!
Valamit tesznek a mások
megnőttek az elágazások,
sréviza hullnak a fények
köszönök egy nyitnikének,
te Atyádtól várod a választ
majd ő kiválaszt tenni valót
hiába munka
diploma!
Nem tudom, mit akarsz
- Talán a szád a számon,
vagy azt kéne kitalálnom
épp milyen stólában
szórják latinból a bölcsek,
holnap mire költsek prózát?
hiába munka
diploma!
Egyetlen vágyad az idill idol
mámor és téboly protokoll,
mit kezdjek e tömérdek imával
homlokosok piával ülnek - üveg
a fejfához verve loccsan,
fölébrednek másnaposan
üresen ragyogva hűlnek
hiába munka
diploma!
Nem lettem én sem tökéletes
szemem estére verőeres és
Weöres Sándor mesébe várom
a holnapi eligazításon
léptem a pille
nagyban utazom, akár a Zsillye….
ki fogadja versed, - de felejt a szak
cseleszta’ nélkül
hiába munka
Diploma!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-08-01 17:39:42
Utolsó módosítás ideje: 2012-08-01 17:39:42