Égbolti tűnődés
Az ég tengeréből az Úr alámerül?
Miért, hogy a felhők cunamit játszanak,
és mint, ódon mennyezet, már-már ránk szakad?
Miért eme szédült tombolás ott felül
s miért süketít e baljós csend robaja,
hogy a tehetetlen agyrengés villámló
fájdalma, a rettegést idézik a kínálló,
elsápadt arcokon? Mi a világ baja?
Szennyesen kígyózó, barna, rozsdás vizek
mérgezik a föld és ég valaha volt kristály
tiszta nedveit. Szándék pusztít a hittáj
teremtett ormain! Ne kérdezd, miben hiszek?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-07-21 19:38:04
Utolsó módosítás ideje: 2012-07-21 19:38:04