siratófal
a kiskatona ki bennem lakik
sábátkor nem harcolhat igazáért
madarat se lőhet
papírt se karcolhat
sötétben kell ülnie egész nap
hidegvizű csap alatt
kispuskája rossz ceruza kitört a hegye
gyertyát gyújtani retteg
a tűztől és a haragudva szerető jiddis mámától
legalább a víztorony éjjel pálmafa
a mecsek félig tel-aviv
galambot tésztaszűrővel mért akart
nem mintha nem fogott volna már lepkehálóval
szarvasbogarat az elszökött zöld papagája helyett
(oda minden)
a fák kicsit sem cédrusok
svábok lakják a hegyet
de mi kéne ha
sabbat sincs
csak virág a máma sírján a kavicsok meg hol vannak
repülőre szállni gépmadarat lőni
a pulykát sajt nélkül kóser enni
ne panaszkodjon
hogy nem elég púpos az öreganyja
a nagynéni pedig keresztes nyakláncot adott
ha már megvagyunk alapon
hogy minden unokaöcsi körül lett
szigorúan egészségügyi okokból
zsákos ember helyett ijesztgethették volna
illéssel aki elviszi egy korty borért
tüzes szekéren
(legalább máshol lenne)
náluk akkor van jel az ajtófélfán
ha a szomszéd suhanc összegrefitizte
bárányt azért látott már és szamarat is állatkertben
a hajvágási szertartással tény ami tény kicsit nagyfiú lett
mikor kemó előtt ollóval az anyjának esett
akkor látta milyen keleties a nyaka haja és füle növése
nem mintha nem lenne mindegy
bar micva sem kell nem akar ő felnőtt lenni soha
a felnőttek nem tudják mit akarnak
kicsodák és mivé válnak
az örök háborúban
bánja is meg nem is hogy
nem lesz acélgolyója messzevivője parókás harisnyás felesége
tedd a vízipisztolyt az ágy alá
aludni
késő van
(vigyázz fiam a fejedre)
2012
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-07-08 15:08:39
Utolsó módosítás ideje: 2012-07-08 23:19:54