Puhára vetik ágyunk
Mostanra megtanultuk: csak a megnyert ütközet
számít, és a még megfordítható, így egyre több
a jelentéktelen harci cselekmények száma,
amelyekben voltaképpen részt sem veszünk, csupán
illendőségből teszünk úgy, mintha, hiszen azért
még nem tartunk ott, hogy vissza se üssünk, inkább csak
jelzésszerűen, úgyszólván lovagiasságból,
mert még elveszíthetnék kedvükkel együtt a harc-
készséget is odaát, aminek defetista
hatását sorainkra nem kockáztathatjuk, ám
az eszköztár totális bevetésével csakis
a stratégiai térségekben, ahol derült
időben a kupolákat és tornyokat – mint más
háborúkban más seregek – mi is távcső nélkül
látjuk, lövészárkot feledve ott éjszakázunk
képzeletben, s álmunkhoz, mint tisztjeink ígérik,
puhára veti ágyunk a polgári lakosság.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-26 10:45:46
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-26 10:45:46