Húsleves
ilyen az ebéd; csöndes fél adaggal
túlgondolni az egészet.
néha meg azt is megbánni,
hogy leülünk egy közös asztalhoz.
közben apám, untig ismert poénok.
simán röhöghetnék, ha nem egy nem létező
család köhögné vissza szívét- lelkét
a vasárnapi terítékre.
vagy ha nem egy olyan húslevesről lenne szó,
ami az előző kor átmentett
zsírrétegével kápráztatja el
szemlélőjét,
amikor még voltak családok
(és volt húsleves).
sebaj.
az utóbbi években azt játszom,
amikor vasárnap délutánonként beborul,
és a sötét, szórt fényben
kifőtt csontnak tűnik fekvő alakom,
hogy remélhetőleg majd
egy olyan intelligens kutya
gyomrában végzem,
aki azzal hálálja meg a gondviselést,
hogy nem szarja össze velem
a családi szőnyeget.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-21 13:36:58
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-21 13:36:58