Nyomtalanul hagyod alámerülni
a tudatba föltolulni igyekvőt.
Kút mélyén víz tükre elsimul újra
(rutinból fojtod el már, amit lehet).
Hamvaidból átmenet nélkül eszmélsz;
egy mozdulattal mily szélesen tárod
égre és utcára. Meg sem lepődsz, mint
kapod magad rajta, hogy illemet meg-
csúfolva hasítasz megint izzásig.