Égi tűzriasztók (jav.)
(Pilinszky János halálnapján)
itt hagyott cigarettafüsttől
vijjognak égi tűzriasztók
esik
gondolatnál gyorsabban
növekszik most a gyom
egy távoli küszöbre tájolt
vándorlás vagyok
hazatérnék de kint-és-bent
kerítések
a tócsák telesírt bánatok
bakancsom szirmokra
fröccsenti a sarat
*
az Első és az Utolsó nap
közé kifeszített zsineg-sors
kellék az idő vándorcirkuszában
arany és ezüst keréken
rajtam egyensúlyozik nappal és éjszaka
mégsem én tartom az Eget
magasság és mélység között lebegve látom
amint fölszállnak imára-kulcsolt tenyerek
2012. május 27.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-18 08:06:17
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-18 08:17:34