Ha jól figyelsz, az Isten énekel,
hisz anyag-himnuszt dalol boldogan,
mert válláról ledobhatta terhét,
nem illeti semmiféle munka.
De, ha még jobban figyelsz, fülelj csak:
dalolni hallod a matériát,
és önfeledten éli életét,
és énekében egy istent imád,
ki hagyja.