Rabiro-dalom
Nem a tényeket írod, hanem ahogyan nézed –
ezt hívják irodalomnak, ami ténykérdés.
Bár ezt is titkolják, mert tükrözésről szólnak,
mimézisről, de semmi eredetiről. Nézzed,
mit hordtak eddig össze századok. Kérdéseket.
Mert sehol sem voltak, hát teremtették maguk,
amire hitték: van, aki kérdést tesz fel – hát van,
egészen határáig jutva, mert onnét jó
az érdeklődés. Isten maga is határhelyzet,
egy vagyok, aki vagyok, s nincsen rajta kívüli.
(Nem tényeket írsz, ez látásod rab irodalma.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-04 22:47:22
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-04 22:47:22