Akvarell.
A lányok virágokat gyűjtenek.
Óvatosan lépkednek,
nehogy kárt tegyenek egy-egy példányban.
Fonott kosaraikat himbálja, a szoknyájuk alá kívánkozó szél.
A felhőket szirmokhoz hasonlítják,
mintha valaki megtépdeste volna azokat is.
Szüleikhez szaladnak. Tejszínű kezükben a legszebbek.
Az anya elfordul, arca véraláfutás.
Sötétedésig kergetőznek. Fehér ruhájukon a fű korbácsütései.
Összegabalyodva suhannak a felnőttek hideg árnyéka felé.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-30 07:36:04
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-30 07:36:04