régen féltem, hogy túl mélyen nyúlok
magamba. de inkább, mint az orvos
akár az Isten.
kikapartam pár gócot, fésülgettem őket.
kiagyaltam magam, ezért keverem a betűket.
így lettem jóarcú műcsali-fej.
akárhol néznek is keresztül rajtam, a szemeimen át
látják a korallzátonyt és a mocsarat.