Égi tűzriasztók
---Pilinszky János halálnapján---
itt hagyott cigarettafüsttől
vijjognak égi tűzriasztók
esik
gondolatnál gyorsabban
növekszik most a gyom
egy távoli küszöbre tájolt
vándorlás vagyok
hazatérnék de kint-és-bent
kerítések
a tócsák telesírt bánatok
bakancsom szirmokra
fröccsenti a sarat
*
az Első és az Utolsó nap
közé kifeszített zsineg-sors
kellék az idő vándorcirkuszában
arany és ezüst keréken
rajtam egyensúlyozik nappal és éjszaka
mégsem én tartom az Eget
magasság és mélység között lebegve
látom amint galambokká változnak
és fölszállnak imára-kulcsolt tenyerek
2012. május 27.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-27 21:51:11
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-14 00:03:16