Egy hegyhez
Nem értem én a versed, s nem értem, hogy miért,
aztán rájövök: nem jó; miért is érteném –
de ki vagyok, hogy mondjam: ez itt jó, ez meg nem,
ha belül másként hallod – te füled, te fejed;
múltjaidnak csúcsán emelkedsz Mount Ever’st,
hozzád képest ki olvas, örökre sík-ember.
(Azért a szép – az értés: harmónia, arány;
ha épp ez ellen menne, gondolattal vár,
mi megragad, nem menni képtelen vagyok,
legyen bármi szörnyű, ha jól megírt, hagyom,
mosoly nyílik belőlem - értek, érzek, kapok.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-21 07:19:42
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-21 07:19:42