A vásznamra leszállt végre az esti kék,
békésen illatoznak ma az estikék.
Rám ül, valami villányitól, az álom,
az ízlelés gyönyörét már alig állom.
Ez az éji fény mindent megmutat, kit ér,
bár, ember és állat most szelíden kitér.
Így, töltekezik a bölcs szentjánosbogár.
Csendár. Elalszik a rab, ásít a foglár…