Szeretem, gyűlölöm
ez egy olyan minden mindegy hangulat,
a fák ujjain Chopin darab mulat,
megfagyott márvány vízesés akác,
kőszirmai zsonganak monoton melódiát.
májusban a lányok szájcsókot kérnek,
és forró fűszeres íze van a szélnek,
nem tudom, mégis most halni kéne,
vagy élni, de nagyon, virágok illatára lépve.
vagy essen, olyan őrült duhaj zápor,
hogy lemosná az ember a szennyet magáról,
mezítláb szaladni a csatakos füvön,
mantraként mormolni, szeretem, gyűlölöm.
tegnap este letérdeltek elém a fák,
mintha ősz lenne az ágakon tarka minták,
de csak az alkonyi fények játszottak velem,
és kéredezték tőlem, ki vagy te hideg idegen.
csupán egy minden mindegy hangulat,
kinek csapzott hajában Chopen darab mulat,
és szép halkan zsong hófehér fürtömön,
szeretem, de úgy, hogy közben gyűlölöm.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-10 00:08:55
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-10 12:42:18