Az áldozat
Folyvást a különbséget lesem,
hogy mit beszélsz és mit mondasz;
olykor maga se tudja az ember, aki beszél,
és egy élet párlata lesz, amit mond.
Sok szóval keringünk tengelyünk körül,
átbeszélünk korszakokat, szerelmeket,
pedig az időről és töredék magunkról
akartunk valamit végre mondani.
Ha krimi lenne - mostanra figyelne
mindenki körülöttünk, titok a szánkról
most szakad, a leleplezés - és elhallgat
az áldozat; figyelemkeltés után
belesóhajt a válaszba: mire ez egész.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-07 14:11:23
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-07 14:11:23