Anyám beszaladt valahová az eső elől.
Bassza meg, mondta és rágyújtott.
Hosszú combjára tapadt a szoknya.
Idegesen rázta le magáról a múltat.
Csinos cipőit kezében tartotta, sarkának
direkt jót tett az eső.
Megpuhította a bőrét.
Hátrafordult, nézte magát a kirakatüvegben.
Nemrég vált el.
Vagy nemrég halt meg.
Megint szétkenődött a sminkje.