Körúti tavasz(1)
már érezni lehet a tavasz illatát,
szinte a levegő is lélegzik,
egy csövesen zsírosat izzad a kabát,
ami volt lassan újra létezik.
déltájt napfény süti a bérházak falát,
a villamos is sárgább mint szokott,
vidáman billeg a körút kövér hasán,
bár Budáról még hideget hozott.
a kirakatokban tarkábbak a ruhák,
íze van a mozdulatlanságnak,
és most oly fiatalok a próbababák,
nyakukban édeskék selyemsálak.
néhány üzletben télvégi leárazás,
kassza csilingel, filléres öröm,
odabent, a Gyorskocsi utcai kurvák
kezén, csók helyett törött műköröm.
a Margit-hídon állva lefelé nézek,
hallgatva a jégtáblák kongását,
mielőtt mohó örvénybe pördülnének,
a part kőszakállát borotválják.
tovább indulok már látszik az alkonyég,
fény csorog rám a felhők résein,
arcomon az árnyak tüdőszínű lepkék,
és csendtörők koppanó lépteim.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-04 07:58:50
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-04 07:58:50