Teszek értetek bizonyságot
Csömörösen is testet öltök meg
persze nyelvet, le sem sajnálva hősi
pózt. Visszatekintve milyen röhejes
a sok sallangos vitézi torna. Mint-
ha kárpótolna keszkenős kezekből
elnyert aranyalma fénye megfáradt
bajnokot, ha a cifra vért letéve
végre. Becsvágy nélkül helyzetem egyre
könnyebben kezelem: nyugtat magamon
vett uralom. Szép dogmák nem fűzhetnek
lábvasukra többé; segítenek ép
ösztönök. Becsüljétek hát meg a tét
nélküli harc eleganciáját, jó
urak. Bár nem tehetek rólatok, csak
rátok, teszek értetek bizonyságot.
Testet öltök újra. Aztán megbocsátok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-28 22:35:54
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-28 22:35:54