Napra nap áttetszőbb, kisebb
kifejezés, forma. Földanya,
gyermekkori takaró.
Csak felhúzott lábakkal
fér el alatta. Bújhat falhideg elől.
„Kapitányunk, ments meg minket!” -
suttogják az álomcsapda-tollak.
Egyszerre indulnak falak,
járóka mögött farvíz hangtalan örvényei –
ám csupasz rácsain az apró takaró,
már kacagó keresztvitorla feszül.