Ez nem az én világom
Ez nem az én világom.
Engem, mint egy apró követ
előre rúgott a múlt,
s átkacsáztam az idő vizén
egy évezredet.
Nem enyémek a mai szavak,
tőlem idegen e század,
rideg szajha szívű a jövő
mert ámít, becsap,
így még testemben hálhat.
Megannyi remény tetemén
fürkésztem jelre várva az eget,
hogy fény felé indulhassak,
de szóltak: „Még nem lehet”.
Hiába minden,
nekem műanyag világ jutott,
befogadhattak volna
a régi, hős vitézi korok,
mikor lantok dallamára
sírtak a verssorok.
Nekem már nem jutott
igazság,se hit, se föld, se nyereg
a végtelen legelők
darabokra törtek,
mint szél kezétől az esti fellegek.
Ez nem az én világom,
képzeletben egy
forró vizű kád mellett
neki vetkezek,s csuklómon
a papírvékony fém fényével,
e monitor világból,
kijelentkezek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-20 07:38:39
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-20 07:38:39