Mindig a könnyebb végét fogja,
fordítni nem: rút idegenség -
keresni kötött szájú zsákban
rég döglött szót, mi porába halt.
Gondolat-panel pöndörödik
nyelvén, befelé fordul, s kiszól:
in te ipsum redi, ha láttad:
mit sem haladt a világ elébb;
s a vers, miben magát forgatta
palacküzenet - időn kívül.