'zafias 'ers
Alkot has, gyarapít.
A haza mélyre merült.
Hajléktalannak a haza
semmit nem jelent.
Oda nem megy.
Hajlékonynak a haza
Ó de milyen laza...
Csak legyen tablettás bor -
s már ott a szavazata...
'az ám, 'az ám,
'e mindenem?
Csöves kamionnal
van tele mind
a két kezem...
Jól lopni
csak pontosan
szépen
ahogy szarka
száll az égen...
Úgy. Érdekes.
Turulmadár
feje büszkén hátra
kétoldalt lóg
kötélfüles táska
Minden ereszték recseg
csikorog mint ma a vers
Sok rabló van itt ki ma
már kifinomultan nyers...
Ami meg megnyugtat:
holnap se lesz más...
Lám, nem ad itt fényt
a nappali lámpás,
de vizitel a díj,
hátakból szakad a szíj
(akármilyen túlzás),
amiből a korbács...
bár semmit nem jelent
semmilyen párt, sem állás.
A lélek fuldokol a sárban,
nincs lelkiismeret;
stresszben van a vakondok
mert egyre több struccfejet lát...,
lefelé lóg az árboc,
alsó áramlat ami hajtja
itt már csak a vitorlát.
Azt mondaná erre
Vörösmarty: vivát!
Hisz vitát sem érdemes
itt nyitni már -
csak zárás után üzletet,
óvatlan lakást,
este egy parkban
figyelmetlen belet....-
Örökül mi hagyunk s
ugyan miféle rakást?
Jó reggelt utódok:
Ideje kiszállni -
végállomás...
2008.február
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-10 17:12:34
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-10 17:12:34