Virrasztás felé; Térlátás (IN – RI?)
Mind ott vannak körötte:
tudatlanok, megtagadó és áruló -
kik mégis többet tudnak bárki másnál,
mer' itt vagyunk körülted,
hol sűrű lesz a pillanat:
csend-vihar és öröklétbe nő -
a béke olykor elviselhetetlen:
még itt vagyunk körötted:
tudatlan tagadók és árulók.
*
Ha van két szemem, hogy úgy mondjam,
szemmel, ami oly fontos látáson túl is…,
és egyik jobb mint a másik – magában –
mondhatom-é: egyik ószövetségi, és másik
lenne az újszövetségi; és én tisztán, térben
kívánom látni a téren s időn túlit, anélkül,
hogy látászavarban szenvednék, mert öröm
kéne legyen a látás, ez a fajtája különösen,
mert ehhez valójában szem se kell, csak látni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-09 17:25:28
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-09 17:25:28