Vendégágyon
„Prokrusztész ágyát is kezelnie kellett valakinek
és nyilván fizetésért.” – egy blog.
az álmot, mit Prokrusztész ágyában
érzel, nem irigyli tőled vad Thészeusz.
furcsa, hogy te is csak reggel, a fogmosás
és a seggtörlés egynemű folyamatánál
veszel észre némi fölös véráldozatot;
jeléül annak, hogy bár este volt, ami volt,
ez talán mégsem természetes. mindegy,
te is csak úgy, mint a többi- kit becsaptak
az alvás megváltó ígéretével- megalázva
és kissé túl nagy lendülettel kávé után
nyúlsz; tudva, hogy bár kint ősz van,
(Elifszina felé forró és anyagszerű a
levegő) módszeres dolgok történnek
egy automata pöttyös csészéjében. és
elhiszed; a téves tanítás ragaszkodik
gazdájához, tehát neked van igazad,
mikor Athén felől akartad megközelíteni
a várost, minek oszlopait még nem
is láttad, és ahogy itt e félreeső műúton
pénzedből még futja állnod, egy koszos,
nyájas rabló vendéglátását, titkon azon
gondolkodsz, hogy milyen vallás az,
ami elfedi az élet folytonosságát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-06 11:05:53
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-06 11:05:53