Jelentések (jav.)
Szegeden a szabadtérin. Hármasban
néztük a Bánk bánt. Nem értettem
miért lett anya annyira izgatott.
Én szívesen voltam hetes órán.
”Rólunk is jelentenek”, ezt súgtad neki.
Én meg az opera végéig kapartam
a székről a piros festéket és a sebet térdemen.
Még elszavaltam a Lóci óriás leszt
az évnyitón, felemelni nem tudtál már.
Arcbőröd olyan fehér volt,
mint „rózsánk” szirmai. A temetésen
nem láttalak. Gyűrögettem a selymet, és
egy idegen szó jelentését mondogattam:
szöveti sejtelhalás, szöveti sejtelhalás.
Kis szívemnek hívtál.
Ötven éve följelentelek magamnak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-26 14:43:00
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-26 19:23:44