Nem tudom
Nem tudom….
Nem tudom, hogy menni készülsz, vagy csak tántorogsz.
Nem tudom, hogy lelked mélyén még mit tartogatsz.
Nem tudom, hogy még ég -e benned ama másik tűz.
Nem tudom, hogy akarod-e, hogy messze űzz.
Én megállnék, és raknék nagy tűzet bükkfából,
Engedném, hogy égjen, hogy sokat őrizzek a parázsból.
Tudod, az érzelem nem elcsépelt szalmaláng,
Hanem a parázs a lényeg, melyet őrizni kiváltság.
Ha lankad a tűz, pár gallyat hajítanék rá, hogy égjen.
Majd azt is hagynám, hogy ismét parázzsá légyen.
A hamu alatt a parázs, tán maga az élet.
Míg a lobogó tüzek? Csupán múló igézet.
Tavaszt várni, új életet volna jó.
Ne hagyjuk, hogy elvigye e rusnya hó!
Az idő megy magától, akkor is ha a perc megállt,
Ha hagyod, az idő magával ránt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-25 10:04:36
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-25 10:04:36