Elveszett jelentés
Egyetlen, aprócska
hegyet szeretnék.
Déli tájolású,
lehetőleg tornácos
házzal tetején.
Kertje körül jószagú
ciprussövényt, megszelídítse
a nyughatatlan szeleket.
A ház közepén átriumot,
háborítatlan elmélkedhessem
felhők járásán.
Időt.
Rózsametszésre, földművelésre,
írásra, énekre, vihartáncra.
Kézi mesterségre. Élő tanításra.
S közben lankadatlan
figyelni. Látni.
A szép gondolatoktól
hogyan gyarapodik népem;
éget mosolygós korsót,
kövéredik vetés,
ballagnak feszülő tőggyel
haza a tehenek.
A gőgösöket alázatra tanítani,
az alázatosakat önbizalomra,
s bármit hitet a látszat,
visszájukra is.
Nagyvonalú távlatot
magunkon nevetéshez.
Egy csalitos-köves
ösvényt háztól a tengerig.
Mindig változó
víztükörre feszülni.
Életben tartani.
Szövetséget
ég és föld között.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-23 07:20:10
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-23 07:20:10