Veritas
Mert bujdosó és vak csillag a Föld,
a méh pedig a múzsák madara...
A költészet nagyobb fele hazugság,
attól még az egész igaz marad.
Amit egykor hittem s kinevettek -
felnőttem csupán: kedvetlenedtem;
mégis, ha örömre fognám szívemet:
tárgyakkal, állattal beszélgetek.
És rangsorát tudom a világnak:
az ember előtt semmi meg nem áll;
ezért az embergőg, magány, a vádak -
ki magából soha nem találhat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-21 22:34:18
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-21 22:34:18