szabadság
Azon a nyáron a Balatonnál nyaraltunk.
Az aranypartra mentünk -
a rendszerváltás után egyfajta elégtételből,
hogy már pártkönyv nélkül is lehet.
Anyám az első nap hazautazott: a fehérnemű osztály
neonfényeivel süttetni magát.
Először még próbálkoztunk,
de aztán felerősödtek a külön utak.
Apám egyedül járt fürödni,
lángost enni, ismerkedni.
Egyre többet ültem a szállodai szobában.
Akkor tört rám.
Eleinte még csak finoman,
később mind vadabbul hörögtem, kapkodtam
levegőért.
Este már nem volt választás.
Kocsiba ültünk, és Pest felé robogtunk.
Fokozatosan jobban lettem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-12 18:06:39
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-14 08:44:32