Nehéz idők ezek
Mint akinek világossá vált az élet,
megtudta, hogy honnan, merre, meddig léphet,
észre vett megannyi csalafintaságot,
igazi borzalmat, nem rémálmot látott,
átélte kínok közt újraszületését,
közelebb láthatta a hosszú út végét,
szerencsés, mert élhet ráadásul néhány
évet a sodrások kövült hordalékán,
ki tudja számolni, mennyi lehet hátra,
meddig mosolyog még erre a világra,
nem őszinte már ez, mert csak büntetése
az üres időnek, amit nem vett észre,
amivel tartozik, adósa a sorsát
irányító isten, az önző valóság
követelésének, annak, hogy már látja
honnan, merre, meddig tart a bátorsága.
Nehéz idők ezek. Valami erőt ad
ahhoz, hogy a vég jön, nem holmi esőnap,
bekövetkezik, mint halálra ítéltnek
a kivégzés reggel, akkor jön a végzet,
vagy nem erő az már; belenyugvás-féle,
így érik be a bűn sárkányfog-vetése.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-12 00:18:12
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-12 00:18:12