Az egyiptomi
Az egyiptomi rádiós tisztek
hallgatagon ülnek a sivatagban,
csak ritkán szólnak, most éppen
rádiótilalom van.
A múltra gondolnak,
elmélyülten szívják cigarettájukat.
Néha asszonyaikra, máskor a dicső
múltra.
Ami történt, hogyan történt,
győzelmet miért követett
vereség?
Utolsó kávé üvegpohárból,
utolsó cigarettájuk ég.
Hirtelen zümmögni kezd a
rádió, parancs érkezik,
indulni kell.
Elindulnak az Ígéret Földje
felé, viharvert járműveiken.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-07 20:31:49
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-07 20:31:49