Lassan itt az idő
Lassan itt az idő, pátoszokkal írhat,
akitől az isten eddig ezt tagadta,
ablakában még a virágok se nyílnak,
legbelül a meccset réges-rég feladta,
belülről sűrűbben kukucskál ki a gond,
mint ahogy benéznek hozzá a barátok,
baklövés helyett rég tapasztalatot mond,
régen túl van rajta, nem fogja az átok,
korának bűneit nem gyakorolja már,
nem alkalmazkodik, hogy jusson előre,
amolyan félnótás, öreg csodabogár,
vékony csontjaira rászáradt a bőre.
Amíg tétovázik, kétkedik magában,
másik előre jut, mert buzgón hibázik,
jól meg számolja a göcsörtöt a fában,
nyáron melege van, télen mindig fázik.
Az volt valaha az első árulása,
hogy a szart gyáván ürüléknek nevezte,
most már nem változik, hát minden hiába,
így élte életét, és ez lesz a veszte.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-05 05:07:08
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-05 05:07:08