Vegyesbolt (2)
a polcokon gyöngyök
ha partra szállnék legyen ajándék
(gondoltam egykor)
s most
homlokommal eltakarva a raktárban
tükrök foncsorába fagyva
valaki arca
ablak ajtó nyitva de nincs huzat
a szárnyak szétszedve fölaprítva
s mint süllyedő hajók megdőlnek a percek
kopp-kopp potyognak a gyöngyök
mi marad
bebújik-e vendég e félig lehúzott redőny alatt
s én kiférnék-e még a résen ha mennék
hogy elmeséljem mit gondoltam egykor
polcokról gyöngyökről
akár mentőcsónakot fölfújom a csöndet
bevackolom magam és hallgatom
kopp-kopp da-dam kopp-kopp da-dam
félig gyöngy félig a szívverésem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-20 18:15:30
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-20 18:15:30