megharaptam egy farkast
aki most minden teliholdkor
költővé lényegül át
verseket hugyozik a hóba
de általában is nagyon szenved
hol prófétája az üzekedésnek
hol undorodva elvonul piál
zsákmányt ejteni futni rest
kíváncsisága vonzza
az emberek nyomába
akárhol megkaparja a földet
tömegsírt talál