Törvényt bontunk
Már kezdettől egy voltam veled, mint bárki
mással, hiszen mindannyiunkban szüntelen
ugyanaz az egy akar megnyilvánulni.
Valahány kárpitunkon ő a hasadás,
amelyen keresztül magunkra láthatunk.
Éjünk égboltján csillagként ő sugárzik,
zentijeinken ő delel, ő dereng át
titkaink homályán. Ám ennyi év múltán
mégis törvényt bontunk mi ketten: kárpitunk
egymáshoz mind hasonlóbb mintázatával
s szövetével, benső égboltjaink iker-
csillagaival, zenitünk idejének
zavarba ejtő összecsúszásával és
egymásnak is földerengő titkainkkal.
A szabályt megsértve mi egyebbek vagyunk.
(És a büntetés jutalmunk lesz majd ott is.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-16 09:55:34
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-16 09:55:34