Vegyesbolt
a polcokon gyöngyök
ha mégis partra szállnék
(gondoltam egykor)
legyen ajándék
s most
homlokommal eltakarva
a raktárban tükrök repedt
foncsorába fagyva
valaki arca
és meg-nem-írt versek
elvérzett képek
ablak ajtó nyitva
de nincs huzat
a szárnyak is szétszedve
fölaprítva
s akár süllyedő hajók
megdőlnek a percek
potyognak a gyöngyök
kopp-kopp s csupán
volt-röpülések emlékpora száll
*
mi marad
bebújik-e vendég
e félig lehúzott redőny alatt
s én kiférnék-e még a résen
ha mennék hogy elmeséljem
mit gondoltam egykor
polcokról gyöngyökről
akár mentőcsónakot
fölfújom a csöndet
bevackolom magam
és hallgatom
kopp-kopp da-dam
kopp-kopp da-dam
félig gyöngy
félig a szívverésem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-15 14:35:37
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-16 17:58:45