Majális
ecc pecc kimehetsz játszott bennem a gyerek
ültem magam közepén s körben kinyíltak
elsüllyedt játszóterek
jege jóka jejtem raccsoltam mellettem én
aztán elmentünk a majálisra minden tarka volt meg sok
csíkos trikó kiabált a tömeg tenyerén
Apa papundeklihuszárt légpuskázott nekem
aztán sétáltunk tovább
hajóhintával jártam először tengeren
a hányinger gyorsan elmúlt
de mégsem ültünk föl a körhintára
csak néztem amint akár madarak szárnya
föl-le-föl-le csapódik a lányok szoknyája
aztán a bambi után (túl édes volt nekem)
egy lángos hazáig röpített minket
nagymama már várt engem
a Napot palacsintába tekerte
egyél mondta haraptam
s mint szilvalekvár kibuggyant az este
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-15 09:57:09
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-15 09:57:09