Levél József Attilához
Kedves Attila,
ma minden értékpapírban
van, és ha kell kimutatható,
hogy az országban hány Attila,
annak számokban mért anyai
viszonya, mennyire aggasztó,
vagy jó sors esetén, magyar
helyett a gyermek miért megy
a jogra, csak mert a családban úgy
hallotta, az anyagilag megalapozott…?!
Na de hagyom is a neveddel való
élcelődést, térjünk át Marxra, és
leírom neked csupa nagybetűvel
ez az ország a becsület árán lett
bamba. Mindegy mit taglalunk
apám sorsát, vagy anyámat,
botrány leélni úgy ötven évet,
hogy az ember tengert nem láthat;
mert előbb a tiltás majd a pénz
veri nagy dobra, gazdag mellett
hideg a szegény fával fűtött földi
pokla, és ilyenformán mindegy,
hogy ki mit mond, milyen igazat;
azért mondja, mert aránylag
fázik, és néhanap jut el egy jól
felfűtött forró vizű kádig, vagy
mert irigyli a másik melegét,
annak családi kenyerét, mert
gondozott kertje, két nagy kutyája
van… Attila, mi már rég nem
hiszünk a forradalmakban.
Eljátszottuk hitelét, a legutóbbi
is sántít, furcsa, hogy négyévente
a család egyik felét szidja a másik.
És bár tudjuk a rendszer belülről
kortalan, (és hogy veled és velem
is még nagyon sok dolga van…)
extra adagban vesszük be egy
kopott kor piruláit, először a zöld,
aztán egy másik.., aztán csak
nézzünk okos fejünkkel, hogy
mindez hasztalan; Attila, mi van,
ha a gyógyszer címke szerint,
Európából van?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-13 17:01:28
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-13 17:01:28